Przepis na Malinowe babeczki z kremem z bezy

malinowe babeczki – składniki:

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 białka
  • ciasto:
  • listki czekoladowe.
  • 1/3 szklanki cukru
  • krem:
  • 2 łyżki maki tortowej / razem pól szklanki/
  • 2 jajka
  • 175 g masła
  • 3 łyżki wody
  • 125 g malin
  • 2 łyżki mąki

malinowe babeczki Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Przepis na 12 mini babeczek z malinowym nadzieniem bezowym Ciasto ubite w misce Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy. Ubijaj żółtka, aż masa będzie gładka. Za pomocą łyżki stopniowo wprowadzaj mąkę od dołu do mieszanki, przesiewając.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *