Przepis na Marchewkowe mini babeczki

Smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika i orzechów. Smaczne kruche ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika i orzechów. Słodzone erytrolem. Polecam do kawy. babeczki ze śliwkami . Babeczki bakaliowe zrobicie bez problemu, ciasto jest bardzo proste w obróbce. To przepis na najprostsze wegańskie słodkie babeczki. Są pyszne i zasmakują każdemu. Można przygotować je na mące pełnoziarnistej – ja tak zrobiłam, bo chciałam mieć zdrową przekąskę. Ale zwykła mąka też się nada. Babeczki są mięciutkie, wilgotne w środku. Polecam na drugie śniadanie do pracy, do szkoły, na wycieczkę. Do kawy i na deser. Oczywiście, jeśli nie macie małych doniczek, to upieczcie te babeczki klasycznie, w formie na muffiny, też będą bardzo smaczne.

Składniki na babeczki:

  • 1,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 200 ml smietanki 30 %
  • 1/2 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • curkowe serduszka
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/2 opakowania dowolnej galaretki (najlepiej szybkozastygającej)
  • 1/2 łyżeczki żelatyny

babeczki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *