Przepis na Migdałowe gofry z truskawkami i bitą śmietaną

Pachnące, chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami to idealny pomysł na pyszną kolację lub podwieczorek.

gofry z truskawkami – składniki:

  • jajko 3 sztuki
  • Dodatkowo:
  • truskawki 1-2 szklanki
  • mąka tortowa 2 szklanki
  • Ciasto
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olej 4 łyżki
  • mleko 1 szklanka
  • cukier puder 1 łyżka
  • ekstrakt waniliowy 0,5 łyżeczki
  • mąka migdałowa 0,5 szklanki
  • mleko migdałowe 1 szklanka
  • śmietanka kremowa 0,5 szklanki
  • cukier 3 łyżki
  • sól 2 szczypty

gofry z truskawkami Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Oddziel białka i żółtka. Mąkę migdałową i pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połącz cukier i żółtka, aż będą gładkie. 2 Następnie kontynuuj mieszanie masy jajecznej, stopniowo dodając mleko i olej. 3 Przelej mąkę, która została zorganizowana i ciągle mieszaj. 4 Ostrożnie wymieszaj szpatułką białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne. Połącz je z ciastem. Wrzuć kawałki odtwarzacza do gorącej gofrownicy i ugniataj aż do niesamowitego, około 3-4 minut. 5 Ubij śmietanę, aż będzie mocna, a następnie dodaj cukier puder i koncentrat waniliowy. Do gofrów należy dodać bitą śmietanę i naturalny produkt.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *