Przepis na Mini babeczki piaskowe

Pyszne i wilgotne babeczki, które znikają w mgnieniu oka.

mini babeczki piaskowe – lista składników:

  • 2 łyżki letniej wody.
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • Lukier:
  • 250 g masła,
  • 1,5 szklanki cukru pudru,
  • 250 g mąki pszennej ,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • 250 g cukru,
  • 250 g mąki ziemniaczanej,
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • 125 ml wody,
  • 5 jajek,

mini babeczki piaskowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: owsianka z jabłkiem fit

1. Całkowicie wymieszaj cukier, wodę i rozpuszczoną pastę w garnku, zanim ostygnie. Oddziel żółtka i białka. Do miski wsyp obie mąki i proszek do pieczenia i wlej ostudzoną margarynę. Po całkowitym wymieszaniu cytryny zing i żółtek dodaj sok z cytryny. Połącz wszystko, aż mocowania będą dobrze połączone. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, a następnie dodać do masy, delikatnie mieszając łyżką. Masę przelewamy do silikonowych foremek do 3/4 wysokości i wkładamy do grilla nagrzanego do 180 stopni C. Babeczki podgrzewamy około 20 minut Lukier: Do wody dodajemy sok z cytryny i cukier puder. Schłodzone babeczki polać lukrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *