Urocze maleńkie babeczki będą piękną ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu.
mini babeczki waniliowe – składniki:
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 100ml oleju
- cukier puder do posypania
- 100 ml mleka
- 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 białka
- szczypta soli
mini babeczki waniliowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
1. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać do uzyskania lśniącej i oczyszczonej piany. Miksuj na niskich obrotach w miarę dodawania mleka i oleju. Przesiewając mąkę i proszek do pieczenia, połącz białka z mąką. Puść odtwarzacz w kształcie małej silikonowej babeczki i intensywności przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem, gdy ostygnie.
Dodaj komentarz