Przepis na MINI PĄCZKI W 30 MINUT

Najlepszy pomysł na słodkości które na pewno urzekną gości. Kilka prostych składników które najczęściej posiadamy w domu i 30 minut gdzie 15 minut ciasto stygnie !!! Pyszne lekkie pączki wiedeńskie, hiszpańskie.

pączki w 30 minut – składniki:

  • olej
  • 75 g masła
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • cukier puder bądź lukier do dekoracji
  • 200 g mąki przennej
  • 250 ml wody

pączki w 30 minut Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Bąbelkowa woda w garnku. Masło i sól należy dodać do gotującej się wody przed podaniem. Zmniejsz siłę do podstawy i konsekwentnie dodawaj mąkę, ciągle mieszając, aż się rozluźni. W momencie, gdy mieszanina zacznie konsekwentnie izolować się od garnka, wyłącz gaz. W nadziei, że ciasto ostygnie, dodawaj po jednym jajku cały czas miksując. Przedmiot będzie gruby i lepki. 2. Ciasto należy włożyć do rękawa lub opakowania lejkowego. Uformuj z ciasta koła i wytnij kwadraty z papieru do pieczenia o wielkości mniejszych niż spodziewane wiedeńskie pączki. Owinięte w papier pączki zanurza się w gorącym oleju, aż papier odpadnie. Smażyć, aż z obu stron się zarumienią. Lepsze są z lukrem i mniej słodzone cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *