Przepis na Miniaturowe babeczki mandarynkowe

babeczki mandarynkowe – lista składników:

  • 1 jajko
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 3 duże łyżki jogurtu
  • 35 g margaryny
  • 90 g mąki
  • 1 marchewka ok 100 g
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kilka kostek czekolady
  • 2 mandarynki

babeczki mandarynkowe Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Biszkopty z mandarynkami w zmniejszonej łusce Obierz marchewkę i zetrzyj ją na tarce o drobnych oczkach. Po obraniu mandarynek pokrój je na małe kawałki. Zmiksuj marchewki i mandarynki na suchej patelni, smaż przez 4-5 minut i podawaj. Posypać cynamonem, bo smażenie dobiega końca. Margarynę upłynnić. Połącz cukier, proszek do pieczenia i mąkę w misce. Do miski dodać marchewkę z mandarynkami, jogurt, zmiękczoną margarynę i jajko. Połącz wszystkie ozdoby w jedną całość i napełnij małe miseczki. Aby zrobić lód, podgrzałam trochę w silikonowej formie. Podgrzewać około 18-20 minut w 180 stopniach. Dodaj markery lub czekoladę, która została upłynniona pod prysznicem wody po schłodzeniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *