muffinki bananowe – lista składników:
- 8 dag brązowego cukru trzcinowego
- 1 banan
- 3 dag gorzkiej czekolady
- 2 dag płatków
- Składniki na 48 sztuk:
- 0,5 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mąki
- około 3/5 szklanki mleka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat cytrynowy
- 48 papilotek o średnicy dna 2 cm
- małe jajko
- owsianych
- 2 łyżki oleju
muffinki bananowe Jak zrobić
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
Smakołyki z bananami Pokrój czekoladę na małe kawałki. Użyj papierowych kubków do wyłożenia foremek na muffinki. Piekarnik powinien być gotowy, gdy osiągnie 180 stopni. W jednej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Używając łyżki, skonsoliduj cukier i płatki. W kolejnej misce rozgnieć widelcem umytego i wyjętego banana. Dodaj mleko, sok z cytryny, jajko i olej. Składniki płynu krótko wymieszać. Płynne mocowania należy umieścić w misce z mąką. Używając łyżki, z grubsza wymieszaj wszystko, aż dodatki się połączą. Jeszcze raz delikatnie zmiksuj po dodaniu posiekanej czekolady. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy ciasto do papilotek. Wierzch biszkoptu można przed pieczeniem wyczyścić gruboziarnistym cukrem w kolorze ziemi. Przygotuj się na pół godziny. Podwajając okrawki, można zaplanować 12 standardowych bułek. W piecu powinny być gotowane dłużej.
Dodaj komentarz