Przepis na Mocno czekoladowe bezglutenowe muffinki z truskawkami

Mocno czekoladowe bezglutenowe muffinki z truskawkami na które miałam już od dawna ochotę i dzisiaj upiekłam 🙂 Nie pamiętam już skąd mam przepis ale pierwszy raz zrobiłam je w formie ciasta w tortownicy na urodziny i bardzo szybko zniknęło ze stołu, więc mam nadzieję, że i Wam zasmakują. Zapraszam.

Składniki na bezglutenowe muffinki:

  • 0,5 szklanki gorzkiego kakao
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • truskawki (ja dałam po 1 do każdej muffinki)
  • 50 g gorzkiej czekolady najlepiej 70%
  • 1 szt jajka
  • 0,5 szklanki kwaśnej śmietany (dałam gęsty jogurt naturalny)
  • ok 1/4 szklanki oleju
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0,5 szklanka mleka
  • 1/4 szklanki cukru brązowego/trzcinowego

bezglutenowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *