Muffinki wyszły pyszne, nie za słodkie, wilgotne, z malinami, a do tego zdrowe i czekoladowe!
muffinki bez mąki – lista składników:
- 3/4 szklanki malin (u mnie mrożone)
- 1 jajko
- łyżeczka cukru waniliowego
- 125 g jogurtu
- 2 kopiaste łyżki kakao
- 3/4 szklanki płatków owsianych, żytnich, lub mieszanych
- 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki miodu (proponuję również ksylitol)
muffinki bez mąki Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka
1. Zmiel chipsy i kokos w robocie kuchennym, dodaj kakao i cukier waniliowy. 2. Całkowicie połącz jajko i miód z jogurtem. 3. Przed dodaniem malin (istnieje ważny powód, aby je rozmrozić) zmiksuj razem suche i mokre mocowania. 4. Podziel masę na sześć do siedmiu silikonowych foremek na muffinki. 5. Przez około 30 minut podgrzewać do 180 stopni w nagrzanym piekarniku konwekcyjnym. Zaangażuj się w swoją galę!
Dodaj komentarz