Przepis na Muffinki borówkowe

muffinki borówkowe – lista składników:

  • 1 litr borówek
  • 3/4 szk oleju
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3/4 szk cukru
  • 1 szk mleka
  • 2 jaja duże
  • płaska łyżeczka sody
  • 2 szk mąki
  • pszennej

muffinki borówkowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Bułeczki z jagodami rozpoczynamy od wymieszania mokrych skrawków, np. oleju i mleka jajecznego. Dodaj do nich mąkę, proszek do pieczenia, pop i cukier. Za pomocą łyżki wymieszaj wszystko razem, aż mąka będzie jednolita. Skonstruowałem pojemnik na ciastka z papieru. Środek odtwarzacza otrzymał ode mnie dużą łyżkę jagód. Ciasto stało się jeszcze lepsze po dodaniu jagód. Grzałem przez dwadzieścia pięć minut w temperaturze 175 stopni. Mimo podania dużej ilości jagód zakalec nie było, a babeczki były duże, pyszne i puszyste. Mam nadzieję, że masz wspaniały i zachęcam do spróbowania 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *