Przepis na Muffinki czekoladowe z mascarpone

Łatwe w przygotowaniu babeczki czekoladowe z kremem mascarpone 🙂

muffinki czekoladowe z mascarpone – lista składników:

  • Babeczki :
  • +plasterki do dekoracji
  • 1/2 szklanka kakao
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2/3 szklanki mleka
  • kandyzowana skórka pomarańczy
  • 180g śmietanki 36%
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Cukier puder ok3 łyżek
  • 200g serka mascarpone
  • Kilka kropel soku z cytryny
  • Skórka otarta z cytryny
  • 1 łyżeczka aromatu rumowego
  • Krem:
  • 2 jajka

muffinki czekoladowe z mascarpone Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. Muffiny: Połącz suche i mokre mocowania w izolowanych miseczkach. Następnie pomarańczowy poncz należy połączyć w pęczki i stopniowo łączyć. Piecz papierowe foremki w formie biszkoptowej lub na blasze do pieczenia przez około 20 minut w 180 stopniach, aż wykałaczka wyjdzie sucha. Śmietana: Ubij śmietankę z cukrem pudrem przed dodaniem sera cheddar, pokruszonej skórki i części śmietany etapami. Aby połączyć składniki, ubijaj powoli. Przed nałożeniem kremu powinien on ostygnąć przez około 30 minut. Ostatnim akcentem jest kilka plasterków cytryny. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *