Łatwe w przygotowaniu babeczki czekoladowe z kremem mascarpone 🙂
muffinki czekoladowe z mascarpone – lista składników:
- Babeczki :
- +plasterki do dekoracji
- 1/2 szklanka kakao
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2/3 szklanki mleka
- kandyzowana skórka pomarańczy
- 180g śmietanki 36%
- 1/3 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Cukier puder ok3 łyżek
- 200g serka mascarpone
- Kilka kropel soku z cytryny
- Skórka otarta z cytryny
- 1 łyżeczka aromatu rumowego
- Krem:
- 2 jajka
muffinki czekoladowe z mascarpone Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
1. Muffiny: Połącz suche i mokre mocowania w izolowanych miseczkach. Następnie pomarańczowy poncz należy połączyć w pęczki i stopniowo łączyć. Piecz papierowe foremki w formie biszkoptowej lub na blasze do pieczenia przez około 20 minut w 180 stopniach, aż wykałaczka wyjdzie sucha. Śmietana: Ubij śmietankę z cukrem pudrem przed dodaniem sera cheddar, pokruszonej skórki i części śmietany etapami. Aby połączyć składniki, ubijaj powoli. Przed nałożeniem kremu powinien on ostygnąć przez około 30 minut. Ostatnim akcentem jest kilka plasterków cytryny. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz