Proste w przygotowaniu, szybkie i pyszne 🙂
Składniki na muffinki daktylowe:
- masło 70 gram
- cukier 1/4 szklanki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- jajko 1 szt
- soda oczyszczona 1 łyżeczka
- daktyle suszone 100 gram
- mąka tortowa 2 szklanki
- mleko 1 szklanka
- mango 1/2 szt
muffinki daktylowe Jak zrobić
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Połącz mąkę, cukier, pop do pieczenia i proszek do pieczenia. Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu, aż stanie się płynne. Włóż je do załączonej miski. Dodaj mleko i jajko. Używając trzepaczki, wymieszaj. Obierz mango, pokrój w trójwymiarowe kształty. Podziel daty na pół. Po krótkim połączeniu suchych mocowań z mokrymi, do suchych dodaj produkt naturalny. Formę można wyłożyć biszkoptowymi wkładkami. Rozłóż ciasto. Podgrzewać przez około 17 minut w piecu konwekcyjnym pod kątem 180 stopni.
Dodaj komentarz