Pyszny i prosty przepis na wilgotne muffinki zawsze się przyda, w każdym domu, zwłaszcza jak możemy w tych muffinach ulokować jakąś cześć naszych zamrożonych zeszłorocznych owoców 😉
Składniki na muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami:
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- około 150 g mrożonych owoców (truskawki, jagody, rabarbar, czerwona porzeczka itp.)
- 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego
- 100 g cukru
- 2 jajka kl M
- 150 g mąki pszennej
- 50 g masła roztopionego
- około 2 łyżki cukru brązowego
- Składniki na 8-10 muffinek:
muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami Jak zrobić:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
1. 1. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia do miski. 2. W innej misce ubij jajka z cukrem, pastą i jogurtem. 3. Następnie jedynym narzędziem, którego używamy do połączenia dwóch mas, jest pręt; Mrożone owoce dodajemy na sam koniec, mieszamy i ustawiamy tak, aby wynosiły 3/4 wysokości papierowych kubeczków. Możesz pominąć ten krok i posypać odrobiną brązowego cukru na wierzchu każdej babeczki, jeśli go nie masz. Piec w 180 stopniach. przez trzydzieści pięć minut. Lubimy jeść babeczki po ostygnięciu. Wspaniałej uczty!
Dodaj komentarz