Przepis na Muffinki Jogurtowe Z Mrożonymi Owocami

Pyszny i prosty przepis na wilgotne muffinki zawsze się przyda, w każdym domu, zwłaszcza jak możemy w tych muffinach ulokować jakąś cześć naszych zamrożonych zeszłorocznych owoców 😉

Składniki na muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami:

  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • około 150 g mrożonych owoców (truskawki, jagody, rabarbar, czerwona porzeczka itp.)
  • 1/2 szkl gęstego jogurtu naturalnego
  • 100 g cukru
  • 2 jajka kl M
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g masła roztopionego
  • około 2 łyżki cukru brązowego
  • Składniki na 8-10 muffinek:

muffinki jogurtowe z mrożonymi owocami Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. 1. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia do miski. 2. W innej misce ubij jajka z cukrem, pastą i jogurtem. 3. Następnie jedynym narzędziem, którego używamy do połączenia dwóch mas, jest pręt; Mrożone owoce dodajemy na sam koniec, mieszamy i ustawiamy tak, aby wynosiły 3/4 wysokości papierowych kubeczków. Możesz pominąć ten krok i posypać odrobiną brązowego cukru na wierzchu każdej babeczki, jeśli go nie masz. Piec w 180 stopniach. przez trzydzieści pięć minut. Lubimy jeść babeczki po ostygnięciu. Wspaniałej uczty!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *