Przepis na Muffinki jogurtowe z truskawkami

Szybkie i proste muffinki, które skradną niejedno serce. Delikatne, mięciutkie, niezbyt słodkie z dodatkiem truskawek będą idealne do kawy i herbaty.

muffinki jogurtowe z truskawkami – składniki:

  • 3 jajka
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20-30 dag. świeżych truskawek
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

muffinki jogurtowe z truskawkami Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Połącz cukier, jogurt, olej i ubite jajka w misce. Wszystko szybko potrząśnij. Połącz mąkę i proszek do pieczenia w osobnej misce. Łączniki suche i łączniki mokre należy następnie chwilowo połączyć. Umyj truskawki i pokrój je na cztery równe części, usuwając szypułki. Dodaj truskawki jeszcze raz do mieszanki bułek i wszystko razem wymieszaj. 2 Wyłóż pojemnik na herbatniki papierowymi kubeczkami. Wypełnij każdą babeczkę graczami, aby praktycznie wyeliminować babeczki z góry. Podgrzewać w 180 stopniach przez 25 minut (do suchej wykałaczki).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *