Przepis na Muffinki kakaowe z bitą śmietaną

muffinki kakaowe – lista składników:

  • 250 ml kefiru
  • 100 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
  • 180 g drobnego cukru
  • masło i mąka krupczatka do formy
  • 20 g kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 180 g mąki pszennej tortowej

muffinki kakaowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Połącz kakao, pop do pieczenia i mąkę w misce. W innej misce połącz cukier, jajka, kefir i olej. Napełnij mąkę składnikami i dokładnie wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Dwie foremki na babeczki wykonane z margaryny, posypane mąką i wypełnione ciastem. Po pieczeniu babeczek przez 15 minut w temperaturze 160°C zwiększyć temperaturę piekarnika do 180°C i piec jeszcze 15 minut. Schłodzimy w foremkach. 3 Cukier waniliowy i śmietankę utrzeć na gładką masę. Biszkopty po wyjęciu z foremek przekroić na pół nożem. Przekrój smakołyki i udekoruj w razie potrzeby, a następnie wypełnij je bitą śmietaną. 4 <mocne > Godzina czasu na planowanie. Według źródła jedna sztuka kosztuje około 0,80 zł. Rewia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *