Przepis na Muffinki marcepanowe

Marcepan to taki smak świąt, dla odmiany od makowców:) Inspirowane przez Dorotuś:)

Składniki na muffinki marcepanowe:

  • 2 jajka
  • 200g masy marcepanowej startej na tarce o grubych oczkach
  • 200ml mleka
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 6 łyżek oleju
  • 260g mąki pszennej
  • 100g cukru
  • maliny (użyłam mrożonych, nie rozmrażałam ich wcześniej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki marcepanowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Przesiej mąkę, pop do pieczenia i pop do pieczenia, połącz z cukrem i marcepanem. 2 Wymieszaj jajka, mleko i olej w misce przed dodaniem suchych mocowań. Również gotowe. Ciasto należy wlać do foremek na muffiny lub wyłożonych papierowymi kubeczkami. Posyp zmielone migdały i cukier migdałowy na wierzchu malin. 3 Podgrzewać przez około 25 minut w temperaturze 190 do 200 stopni przed jedzeniem 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *