Przepis na Muffinki marchewkowe z kremem śmietankowym

Składniki na muffinki marchewkowe z kremem:

  • 1 łyżka dżemu truskawkowego
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 25 g mąki
  • ziemniaczanej
  • 30 g suszonej żurawiny
  • 50 g rodzynek
  • 1 łyżka kakao
  • po 1 płaskiej małej łyżeczce proszku do pieczenia, sody oczyszczonej oraz cynamonu
  • 130 g marchewki startej na małych oczkach
  • 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią
  • 330 ml słodkiej śmietany
  • pszennej
  • 1 serek śmietankowy (typu Almette)
  • 75 ml oleju
  • szczypta soli
  • rzepakowego
  • 100 g cukru kryształu
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Krem:
  • 100 g mąki
  • 2 jajka

muffinki marchewkowe z kremem Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Mieszanka śmietanowo-marchewkowo-ciastkowa: Do masy jajecznej dodać orzechy i suche mocowania. Z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić jajka na jasną i puszystą masę. Delikatnie mieszając dodać olej. Do masy dodać rodzynki, posiekaną czekoladę, konfiturę truskawkową i mieloną marchewkę („drobną kratkę”). Mieszanka powinna zawierać cynamon, przesączoną mąkę, sodę oczyszczoną, sól i proszek do pieczenia. Całość przelej do foremek na muffiny po delikatnym połączeniu wszystkiego. do dwóch trzecich wysokości) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut lub do momentu, aż suchy patyczek wyjdzie suchy. Po wyjściu spoko.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *