Bardzo sycące i zdrowe. Bez dodatku mąki i cukru, za to z rodzynkami, orzechami pekan i wiórkami kokosowymi.
muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi – lista składników:
- POLEWA:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 2 jaja
- Mokre składniki :
- 1,5 szklanki mleka
- 1/3 szklanki orzechów pekan
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1/4 szklanki syropu z agawy
- 1/2 szklanki wiórek kokosowych
- 2 szklanki startej marchewki / u mnie wytłoczyny z marchewki po wyciskaniu soku/
- 2 łyżki kremowego serka
- 1/2 szklanki rodzynek
- Suche składniki :
- ekstrakt z wanilii
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki cukru pudru
muffinki marchewkowe z płatkami owsianymi Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inna receptura
zebrać z resztek. Zmiksuj całkowicie. Wyłóż strukturę rolki wkładkami. Z mieszanki można zrobić foremki. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Połącz wszystkie składniki nadzienia. Rozsmarować na ostudzonych bułkach.
Dodaj komentarz