Przepis na Muffinki migdałowe z bananem

Składniki na muffinki migdałowe:

  • 80 g cukru trzcinowego/jasny/
  • 2 łyżki drobno zmielonych migdałów
  • 1 banan
  • 1-2 łyżki cukru trzcinowego/ jasny/
  • 2-3 łyżki likieru amaretto
  • pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 50 g mielonych migdałów
  • oraz:
  • /10-12 szt/
  • 1 jajko
  • 10 plasterków banana
  • 120 ml oleju roślinnego
  • 230 g mąki
  • 200 ml jogurtu
  • na posypkę:

muffinki migdałowe Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Ciasteczka bananowo-migdałowe: banana rozgnieść widelcem, dodać jajko, jogurt, olej i zmiksować. – Włącz pop, migdały, cukier i mąkę. Mieszaj krótko suche składniki z mokrymi, aż do ich równomiernego rozprowadzenia. – Użyj ciasta, aby wypełnić papierowe foremki na muffinki na trzy do czterech wysokości. Posyp cukrem i migdałami banan pokrojony w każdą babeczkę. Podgrzewać przez około dwie godziny. Wyłożyć na kratkę kuchenną do ostygnięcia po upieczeniu w brytfannie nagrzanej do 180 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *