Składniki na muffinki mocno czekoladowe:
- 50 ml mleka
- 2-3 łyżeczki ksylitolu
- 2 duże łyżki oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bg
- 3 łyżeczki kakao
- 4-5 łyżeczek mąki
- 2 jajka
- 3 łyżeczki karobu
muffinki mocno czekoladowe Jak przygotować
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Czekoladowe babeczki z nadzieniem kokosowym W garnuszku połącz mleko i olej. Podgrzewać aż olej się rozpuści, dodać kakao, karob i ksylitol i dokładnie wymieszać. Poczekaj, aż ostygnie i dodaj 2 jajka proszku do pieczenia i 4-5 łyżeczek mąki kokosowej. Całkowicie zmiksuj. Wypełnij kształt rolki i zaplanuj na około 15 minut w 180 stopniach. Pięć babeczek Polewamy czekoladą, poradzimy sobie bez niczyjej pomocy i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz