Przepis na Muffinki na maślance z rabarbarem i kruszonką

muffinki na maślance – lista składników:

  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kruszonka (75 g mąki
  • 2 jajka
  • ok 150 g młodego rabarbaru
  • oraz
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka maślanki
  • rzepakowego
  • 2 łyżki cukru waniliowego

muffinki na maślance Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Kruche muffiny maślane z rabarbarem Przed rozpoczęciem upewnij się, że składniki na muffiny mają temperaturę pokojową. W pojedynczej misce skonsoliduj mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia. W alternatywnej misce skonsoliduj mokre mocowania, takie jak maślanka, olej i jajka. Składniki dokładnie wymieszać w obu miskach. Napełnij foremki na ciastka odtwarzaczem do około dwóch trzecich objętości. Przed podaniem pokrój rabarbar na małe kawałki. Połącz wszystkie składniki w misce i ugniataj je rękami, aby powstała kruszonka. Posypać pszenną i położyć kawałki rabarbaru na każdej bułce, delikatnie wciskając je do odtwarzacza. Przez 30 do 40 minut obracaj pojemnik, aż suchy patyk wyjdzie ze środka. Z podanych mocowań można przygotować od 13 do 14 ciastek. Po schłodzeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *