Przepis na Muffinki orzechowe

Składniki na muffinki orzechowe:

  • kropelki czekoladowe do posypania wierzchu muffinek – ilość wg. uznania
  • szczypta soli
  • 1/4 szkl. oleju
  • 250 g mąki
  • 150 g orzechów
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru trzcinowego
  • włoskich
  • 1 duże jajko
  • pszennej
  • 1/2 szkl. kropelek czekoladowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki orzechowe Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna receptura

Orzechy włoskie są używane w bułkach orzechowych. W misce przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj trochę soli i niedawno zmielonych orzechów. Łącz wszystko powoli. W innej misce wymieszaj olej, cukier, mleko i jajko. Stopniowo dodawać mąkę i różne mocowania. Wymieszać tylko w celu utrwalenia mocowań. Całkowicie wymieszać, dodając kropelki czekoladowe. Przygotowana wcześniej mieszanka powinna wypełnić foremki do babeczek. Dodaj krople czekolady na wierzch. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *