Przepis na Muffinki wegańskie migdałowo – marchewko

Składniki na muffinki wegańskie:

  • 10 g proszku do pieczenia
  • 2 g soli
  • 150 g cukru trzcinowego demerara
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • SKŁADNIKI SUCHE – 180 g mąki
  • 80 g mielonych migdałów
  • 10 g octu jabłkowego
  • pszennej
  • kilka łyżeczek płatków migdałowych
  • 60 g oleju roślinnego
  • 100 g startej drobno marchewki, u mnie odmiana purpurowa
  • SKŁADNIKI MOKRE – 220 g napoju/mleczka migdałowego, ew. sojowego
  • do przybrania: 150 g śmietanki roślinnej

muffinki wegańskie Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Veggie Darling Chleb migdałowo-marchewkowy W misce wymieszaj wszystkie suche okrawki. Dodaj drobno zmieloną marchewkę do kolejnego pojemnika z płynnymi zaprawami i wymieszaj. Ustaw formę do bułek, wyłóż ją papierowymi foremkami lub posmaruj olejem. Mieszaj suche mocowania i mokre mocowania wraz z łyżką, aż będą bardzo połączone. Piec powinien być nagrzany do 180 stopni Celsjusza. Podzielić ciasto między zagłębienia formy; Wystarczyło mi na 10 sztuk. Bułki należy podgrzewać przez 25 do 30 minut. Po upieczeniu schłodzić. Ostudzone babeczki posyp delikatnie opiekanymi kawałkami i ubij schłodzoną śmietanę, aż będzie sztywna. Aby podać je natychmiast, przechowuj je w lodowej skrzyni; w każdym razie nałożenie kremu tylko przed podaniem jest świetne.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *