Przepis na Muffinki wielkanocne

muffinki wielkanocne – składniki:

  • 10 łyżek wody
  • 80 ml maślanki
  • 500 g cukru pudru, przesianego
  • ¼ szkl oleju
  • 140 g mąki
  • Składniki (8 sztuk):
  • tabliczka białej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki syropu glukozowego (w płynie, nie proszku)
  • 50 g cukru pudru
  • 70 g chałwy waniliowej
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • czekolady
  • Składniki na lukier plastyczny:
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki gliceryny spożywczej

muffinki wielkanocne Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: twarogowe babeczki

Wielkanocne smakołyki: Wymieszaj mąkę, cukier puder, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i zmieloną na widelcu chałwę w misce. Połącz olej, maślankę i jajko w innej misce. Od tego momentu łącz suche i mokre mocowania, aż zostaną w pełni zintegrowane. Wypełnij górne dwie trzecie formy na muffiny ciastem po wyłożeniu jej wkładkami. Muffiny należy piec około 25 minut po nagrzaniu piekarnika do 180 stopni. suchy patyczek Po wystudzeniu na papierze babeczki są podawane. Przygotuj czekoladę, czekając. Po rozpuszczeniu babeczek w kąpieli wodnej i ostygnięciu, każdą z nich smarujemy czekoladą. Użyj plastikowego lukru jako dekoracji. Lukier: Rozkrusz żelatynę w dwóch łyżkach wody w szklance. Rozwijaj się dalej. W garnuszku wymieszaj cukier puder, pozostałą wodę i syrop glukozowy. Wykorzystując termometr do słodyczy, intensywność do 115 stopni Celsjusza, mieszając sporadycznie. Włóż szklankę wypełnioną żelatyną do przesiąkającej wody, aby zepsuła się podczas trzymania. Masę cukrową należy zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na dwie minuty przed dodaniem żelatyny i gliceryny. Przenieś masę na nasmarowany blat i manipuluj nią ręcznie, aż po wymieszaniu w garnku stanie się gładka, aż masa zacznie gęstnieć. Przykryć folią spożywczą i przechowywać przez noc w lodówce. Dodaj sproszkowane kolory następnego dnia, zwiń i wytnij dowolne kształty. Weź udział w kolacji 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *