Przepis na Muffinki z brzoskwiniami

muffinki z brzoskwiniami – lista składników:

  • 50 g masła
  • szczypta soli
  • 225 g mąki
  • 100 g mąki
  • 225 g masła lub margaryny
  • 350 g brzoskwiń
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Kruszonka:
  • pszennej
  • 200 g cukru
  • 60 g cukru
  • 150 ml maślanki
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego – do brzoskwiń
  • 3 jajka

muffinki z brzoskwiniami Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Brzoskwiniowe herbatniki Umyj brzoskwinie, osusz je, a następnie pokrój w poprzek na ósemki. Przed odłożeniem produktu ekologicznego posyp czystym słodzikiem. Dodaj cukier waniliowy i cukier do delikatnego smarowidła lub margaryny i ubijaj, aż stanie się puszyste. Do ubitych składników dodać jedno jajko. Przesiane suche okrawki i maślankę należy dodać ponownie, gdy okrawki się połączą. Wszystko razem mieszamy łyżką. Przenieś gracza na foremki do babeczek. Na wierzch każdego biszkoptu ułożyć plasterki brzoskwini. Kruszonka: Aby posypać wierzch, połącz palcami pastę, cukier i mąkę. Podgrzewaj bułki w określonej kolejności w temperaturze 180 stopni przez 25 do 30 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *