Przepis na muffinki z budyniem czekoladowym

smaczne

muffinki z budyniem czekoladowym – lista składników:

  • mąka, 2 szkl.
  • proszek do pieczenia, 2,5 płaskie łyżeczki
  • cukier, 1/2 szkl
  • olej, 1/2 szkl
  • szczypta soli
  • budyń czekoladowy ugotowany w połowie ilości mleka
  • jajka, 2 szt
  • maślanka, 1 szkl.

muffinki z budyniem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

W jednej misce łączymy suche zaprawy (mąkę, cukier, sól i proszek) i mokre (olej, jajka, maślanka). Masa powinna być krucha. Przed pieczeniem posyp wierzch cukrem; po upieczeniu polać czekoladą. Piec w 200 stopniach przez 20 minut, po czym przykryć ciastem i dodać łyżkę budyniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *