muffinki z czekoladą i orzechami – lista składników:
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jaja duże
- 3/4 szk cukru
- 3/4 szk oleju
- włoskich
- garść orzechów
- tabliczka gorzkiej czekolady
- pszennej
- 1/2 szk wody gazowanej
- 2 szk mąki
- 1/2 szk mleka
muffinki z czekoladą i orzechami Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Babeczki orzechowo-czekoladowe: połączyć mokre mocowania jako całość. Dodaj suche ozdoby do mokrych po ich ustawieniu. Do ciasta dodać na koniec czekoladę, połamaną na małe kawałki. Mieszam wszystko łyżką, ale nie do końca, więc mogą być zgrubienia. Wykładam blachy do pieczenia odtwarzaczem, wypełniam do 3/4 wysokości i posypuję orzechami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut.
Dodaj komentarz