Przepis na muffinki z jagodami

muffinki z jagodami – lista składników:

  • 5 łyżek oleju
  • jajo
  • 1,5 szklanki jagód
  • 3 szklanki mąki
  • łyżka kakao
  • szklanka maślanki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 8 g proszku do pieczenia

muffinki z jagodami Jak przygotować:

Zobacz także: owsianka na słodko

herbatniki jagodowe Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotowaliśmy dwa dania. Połącz mąkę, cukier, kakao w proszku i proszek do pieczenia w jednej misce. W innej misce skonsoliduj jajka z olejem i szklanką maślanki, aby całkowicie połączyć wszystko. W tym momencie dokładnie łączymy suche i mokre skrawki. Od tego momentu ponownie skonsoliduj jagody. Napełnij miskę z herbatnikami do 3/4 olejem. Podgrzewamy około 25 minut. Po ostygnięciu muffinki oprószamy delikatnie cukrem pudrem. Zamiast cukru pudru możemy użyć polewy czekoladowej lub pozostawić bez zmian; Masz możliwość wyboru. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *