muffinki z jagodami – lista składników:
- 5 łyżek oleju
- jajo
- 1,5 szklanki jagód
- 3 szklanki mąki
- łyżka kakao
- szklanka maślanki
- 3/4 szklanki cukru
- 8 g proszku do pieczenia
muffinki z jagodami Jak przygotować:
Zobacz także: owsianka na słodko
herbatniki jagodowe Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotowaliśmy dwa dania. Połącz mąkę, cukier, kakao w proszku i proszek do pieczenia w jednej misce. W innej misce skonsoliduj jajka z olejem i szklanką maślanki, aby całkowicie połączyć wszystko. W tym momencie dokładnie łączymy suche i mokre skrawki. Od tego momentu ponownie skonsoliduj jagody. Napełnij miskę z herbatnikami do 3/4 olejem. Podgrzewamy około 25 minut. Po ostygnięciu muffinki oprószamy delikatnie cukrem pudrem. Zamiast cukru pudru możemy użyć polewy czekoladowej lub pozostawić bez zmian; Masz możliwość wyboru. Weź udział w posiłku.
Dodaj komentarz