Przepis na Muffinki z krówkami

Pyszne i słodkie muffinki z krówką w środku i kruszonką.

Składniki na muffinki z krówkami:

  • 300ml jogurtu greckiego
  • Ciasto:
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 łyżeczki zmielonego cynamonu
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 300g mąki
  • 1 nieduże jabłko, obrane i drobno pokrojone
  • 100g mąki
  • 6 krówek
  • 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 3-4 drobno pokrojone krówki
  • Kruszonka:
  • 80g masła
  • 1 jajko
  • 2 krople aromatu waniliowego
  • 150g cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • 3 łyżki cukru
  • 1/3 szklanki oleju

muffinki z krówkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: naleśniki z ricottą

Dodaj aromaty, pop do pieczenia i proszek do pieczenia do cukru waniliowego. Na średnich obrotach krótko zmiksuj w blenderze cukier, jogurt i jajko. Dodać olej, zmiksować. Za pomocą łyżki krótko wymieszaj mokre, drobno posiekane jabłko z suchymi składnikami. Kruszonka: Mąkę wymieszać z cukrem. Kruszonkę należy rozcierać palcami, aż po dodaniu aromatu i posiekanego masła powstanie kruszonka. Wmieszaj podzielony groszek. Piec przez 22 do 25 minut w temperaturze 200°C na najniższym poziomie piekarnika z funkcją góra-dół. Przed pieczeniem połowę krówki przełożyć do formy na muffiny i posypać kruszonką. Na koniec posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *