muffinki z kurczakiem – składniki:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 10 dag sera
- 15 dag mrożonego szpinaku
- 0,5 łyżeczki soli
- rzepakowego
- 1/3 szklanki oleju
- pieprz i sól
- 80 ml jogurtu
- 2 duże jajka
- 1 pierś z kurczaka
- 200 ml mleka
- pszennej
- feta
muffinki z kurczakiem Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Biszkopty z kurczakiem Pierś z kurczaka myjemy, płuczemy i kroimy na dwa kotlety. Posypać solą i pieprzem do smaku. Zawiń każdy kotlet w papier do pieczenia i gotowania. Na gorącej patelni smaż z każdej strony przez około 7-8 minut bez dodawania tłuszczu. Fajny. Po rozmrożeniu szpinak dusić przez 2 do 3 minut w niewielkiej ilości wody. Ostudzić po dodaniu szczypty soli. Przed podaniem ser pokroić w drobną kostkę. Połącz proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli i mąkę. Zwykły jogurt, olej i jajka powinny być całkowicie zmieszane z mlekiem. Wszystkie płynne składniki wymieszać z mąką. Jeszcze raz skonsoliduj pierś z kurczaka w małych blokach, ser cheddar i szpinak. Przed rozłożeniem masy do foremek na herbatniki do 3/4 wysokości, jeśli nie mamy nieprzywierającej struktury, posmarować niewielką ilością margaryny i posypać bułką tartą. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni muffiny należy piec przez 20 do 22 minut.
Dodaj komentarz