Przepis na Muffinki z migdałami

Składniki na muffinki z migdałami:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szklanka migdałów
  • pszennej
  • 400 ml mleka
  • 150 g masła
  • 450 g mąki
  • cukier wanilinowy
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 125 g cukru
  • 2 łyżeczki olejku rumowego

muffinki z migdałami Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Herbatniki migdałowe Drobno posiekaj migdały, zostawiając kilka do dekoracji wierzchu herbatników. W rondelku pozwól masłu ostygnąć. W misce przesączyć mąkę, pop do pieczenia, sól, kakao, cukier waniliowy bez końca. Wlej do niego mleko, jajka, zrelaksowaną margarynę, olej rumowy i wymieszaj dodatki. Dodać posiekane migdały i wymieszać. Napełnij foremki do babeczek biszkoptem, a następnie posyp kilka migdałów na wierzchu. Poświęć około 15 do 20 minut na przygotowanie. 200 stopni Fahrenheita.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *