Przepis na Mugcake czekoladowe i orzechowe (babeczki z mikrofali)

Babeczki w 5 min!

Składniki na babeczki z mikrofali:

  • odrobina wody
  • 10 g orzechów włoskich wersja orzechowa
  • pół łyżeczki kakao wersja czekoladowa
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajo
  • 50 g mąki (u mnie z brązowego ryżu)

babeczki z mikrofali Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1 Mąkę, jajko i proszek wymieszać razem. Dodaj trochę wody, aby mieszanina była lekko lejąca, a następnie wymieszaj z orzechami lub kakao. 2 W kokilkach podgrzewaj powstałą masę w kuchence mikrofalowej przez cztery minuty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *