Przepis na Naleśniki faszerowane mięsem z sałatką z

naleśniki faszerowane – składniki:

  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 4 cebule.
  • 4 żółtka
  • 12 czarnych oliwek
  • 8 pomidorów
  • 4 łyżeczki octu
  • natka
  • 20 dag sosu tzatziki
  • 15 dag mąki
  • sól
  • 8 łyżek oleju
  • 300 ml mleka
  • 4 ząbki czosnku
  • 40 dag mielonego mięsa (dowolnego)

naleśniki faszerowane Jak zrobić

Zobacz także: zrobić naleśniki

Nadzienia mięsne i sałatkowe w gorących bułeczkach Ułożyć zmiksowane warzywa na talerzu w następujący sposób: Umyte pomidory obrać, pokroić i wybielić. Cebulę po obraniu należy pokroić w plasterki. Do octu dodać sól i pieprz. Dwie łyżki oleju należy dodawać powoli i w sposób ciągły. Ubijaj, aż sos będzie jednolicie gładki. W dużej misce połącz pokrojone pomidory, cebulę i oliwki. Mieszaj delikatnie dodając przygotowany sos. Jak zrobić naleśniki: Do przesianej do miski mąki dodaj szczyptę soli. Należy dodać dwie łyżki oleju, żółtka i mleko. Zmiksuj wszystko blenderem, aż ciasto będzie gładkie, a pęcherzyki powietrza będą ledwo zauważalne. Przykryj ciasto i włóż do lodówki na około dziesięć minut. Mięso podsmażyć na dwóch łyżkach oleju na patelni cały czas mieszając. Dodaje się czosnek mielony lub wyciskany oraz koncentrat pomidorowy. Gotuj ze sobą przez chwilę. Nadzienie mięsne doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dużej patelni rozgrzej pozostały olej partiami. Opróżnij odtwarzacz hotcake do komory, aby uzyskać skromną strukturę warstw. Smaż naleśniki, aż będą lekko karmelizowane z obu stron. Połóż na dziwnym talerzu. Rozłóż upieczone ciepłe bułeczki. Na każdym ułożyć po dwa lub trzy listki pietruszki. Do środka włożyć kawałek farszu mięsnego. Roladki podzielić na pół. położyć na półce Wyjętą z gałązek pietruszkę opłukać. Używając liści, ulepsz naleśniki. Podawane osobno z sałatą i sosem tzatziki. Uwaga! Sos można przygotować bez pomocy innej osoby. Zasadniczo połącz homogenizowany cheddar z ogórkiem, oliwkami i pokrojonym czosnkiem. Do smaku dodać sól i pieprz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *