Przepis na naleśniki na maśle klarowanym z białym serem.
naleśniki na maśle klarowanym – składniki:
- 200 g sera twarogowego
- 480 ml mleka
- 2 jajka
- 200 g mąki
- Składniki na 12 sztuk
- 3 łyżki stopionego masła klarowanego
- 2 łyżki cukru pudru
- łyżeczka cukru
- 100 ml śmietanki 30 %
- Masa serowa
- cukier wanilinowy
naleśniki na maśle klarowanym Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Połącz składniki odtwarzacza Flapjack w blenderze i odstaw na dziesięć minut. Dobrze, jeśli ciasto jest dość rzadkie. Przed smażeniem posmarować całą powierzchnię klarowanym masłem. Ciasto po wlaniu na rozgrzaną patelnię należy szybko rozprowadzić po całej powierzchni. Końcowy etap polega na przypaleniu jednej strony do uzyskania wspaniałego brązowego koloru, a następnie odwróceniu. Stan masy twarogowej Do miski z twarogiem dodać cukier puder i cukier waniliowy, rozgnieść widelcem i wymieszać. Wypełnij trójkąty gorących ciastek nadzieniem, a następnie zwiń je po pięćdziesiąt.
Dodaj komentarz