Przepis na Naleśniki szpinakowe z cukinią, papryką i kurczakiem

Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Radość dla podniebienia gwarantowana.

naleśniki szpinakowe – lista składników:

  • sól,
  • oliwa,
  • Farsz:
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
  • oregano.
  • szczypta soli,
  • 150g mrożonego szpinaku,
  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka,
  • 2 papryki żółte,
  • 1 cebula,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • Ciasto:
  • 1 jajko,
  • 1 cukinia,

naleśniki szpinakowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. 1. Ciasto: Szpinak należy rozmrozić. Wyciskamy nadmiar wody. Dołącz szpinak, sól i mleko. Stopniowo dodawaj mąkę. Mieszamy. 2. Delikatne naleśniki obsmażyć na gorącym oleju. 3. Farsz: bloki fileta z piersi kurczaka. Obieranie cebuli: Konieczne jest usunięcie nasion papryki. Paprykę, cukinię i cebulę pokroić. Gdy kurczak i cebula są na patelni, należy dodać oliwę z oliwek. Śpiewaj przez jakieś 5 minut. Następnie dodać cukinię i paprykę. Smaż wszystko razem przez około osiem minut. Do smaku doprawiamy farsz solą, pieprzem i oregano. 4. Część farszu powinna znaleźć się na smażonych naleśnikach. Po usmażeniu naleśniki układamy na talerzu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *