Przepis na Naleśniki wegetariańskie zapiekane

naleśniki wegetariańskie zapiekane – składniki:

  • mleko
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 20 dkg szpinaku
  • 1 pomidor
  • 10 dkg sera
  • pieprz
  • nadzienie:
  • 2 łyżki masła
  • 20 dkg fety
  • sól
  • 2 -3 pomidorki suszone
  • sól
  • naleśniki:
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • czosnek

naleśniki wegetariańskie zapiekane Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Pieczone naleśniki wegetariańskie Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Naleśniki smażymy na gorącej patelni. Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w kwadraty 3D. Feta cheddar należy pokroić w kształty. Młode pomidory należy umyć i pokroić w plasterki. Suszone pomidory również kroimy w podobny sposób. Zamrożony szpinak po rozmrożeniu podsmaż na maśle. W misce połącz wszystkie posiekane składniki po ostygnięciu. Po połączeniu wszystkiego doprawiamy według uznania. Rozsmaruj nadzienie na każdym naleśniku. Cheddar jest mielony na grubych siatkach. Ułóż naleśniki na blasze do pieczenia, posyp mielonym cheddarem i piecz przez około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Są pyszne w połączeniu z sosem czosnkowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *