Przepis na NALEŚNIKI z farszem z pieczarek i sera żółtego

pyszne i proste danie które wyjdzie każdemu

Składniki na naleśniki z farszem z pieczarek:

  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 duże jajko lub 2 małe
  • szczypta soli
  • 200 g startego sera żółtego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cukier wanilinowy
  • farsz:
  • 2 szklanki mleka
  • przyprawa do kurczaka
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • mąka ok. 3 szklanki
  • sól, pieprz
  • 0.5 kg pieczarek
  • parę plasterków sera na wierzch do roztopienia

naleśniki z farszem z pieczarek Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. Ze składników mieszanki przygotuj odtwarzacz ciastek o konsystencji brutalnej śmietany, niezbyt gęstej i niezbyt rzadkiej. Po wyjęciu na co najmniej 30 minut smażymy naleśniki. Smażyłam na pojemniku typu flapjack jednocześnie opiekając na gorącym i lekko natłuszczonym naczyniu. Wykonując dalekie klapki, staraj się nie używać zbyt wielu graczy. Oczyść grzyby, pokrój je i podsmaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Za pomocą tarki zmielić cheddar. Pieczarki po usmażeniu doprawiamy wedle uznania. Po ostygnięciu wymieszaj z mielonym cheddarem. Zwiń płatka w fikcyjną kopertę po uprzednim rozłożeniu farszu na środku ciepłego ciasta. Na gorącym naczyniu smażymy naleśnika jedną stroną do dołu. Zmniejsz ogień i po przewróceniu dodaj plasterek sera. Przykryj patelnię pokrywką, aby ser się stopił. Następnie przenieś go na półmisek, udekoruj posiekanym szczypiorkiem i skrop przyprawą do kurczaka.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *