naleśniki z kapustą i grzybami – składniki:
- sól
- pieprz
- 1 szkl mleka
- sól
- nadzienie:
- 1 łyżka oleju
- 1 cebula
- 2 jajka
- 2 szkl mąki
- 3 dag suszonych grzybów
- olej lub margaryna
- 1 szkl wody
- 80 dag białej kapusty
- 1/4 torebki proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju
naleśniki z kapustą i grzybami Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Placki z kalafiora i pieczarek Posypać pieczarkami. W namoczonej wodzie ugotować razem grzyby i kapustę. Pracuj i niszcz. Dodaj pokrojoną cebulę do mieszanki, dopraw do smaku i pozwól jej zrumienić się w tłuszczu do obfitej odmiany. Przygotuj ciasto: Po ubiciu całych jaj stopniowo dodawaj mąkę, mleko i wodę, a następnie ewentualnie proszek do pieczenia i sól. Odstaw ciasto na godzinę, aby nie przywarło do patelni podczas pieczenia. Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej i natłuszczonej patelni. Gorące bułeczki zwijamy i napełniamy nadzieniem. Przed podaniem smażymy z obu stron.
Dodaj komentarz