Przepis na Naleśniki z kaszy gryczanej

Składniki na naleśniki z kaszy gryczanej:

  • 1/2 papryki
  • gryczanej
  • łyżeczka masła
  • 200 g kaszy
  • przyprawy: sól
  • 1/2 cebuli
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • natka pietruszki
  • łyżeczka oleju
  • woda
  • feta
  • 50 g sera
  • odrobina soli
  • 1/2 szklanki passaty pomidorowej z czosnkiem
  • jogurt
  • ser
  • pierś z kurczaka (delikatnie przyprawiona, pieczona ok. 10-15 minut w 180 stopniach C)
  • kilka większych pieczarek

naleśniki z kaszy gryczanej Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Placki z kaszy gryczanej: Jak zrobić Naleśniki: Dzień przed smażeniem kaszę należy namoczyć w wodzie na kilka godzin. Odcedź i po dodaniu soli zmiksuj na gładką masę. Dodać wodę do konsystencji gęstej śmietany. Wypiłem 1,5 szklanki wody. Trzymamy go tam przez jakiś czas. Smażymy na gorącej patelni teflonowej. Nie dodajemy tłuszczu. Na mojej małej patelni upiekłam około ośmiu gorących bułeczek; większy pojemnik powinien wyprodukować dwa razy więcej. Najskuteczniejsza metoda wykonania farszu: Pokrój warzywa: paprykę na małe trójwymiarowe kwadraty, wyrastające na pióropusze i cebulę na piórka. Po podsmażeniu cebuli na niewielkiej ilości tłuszczu dodać pozostałe warzywa i szpinak. Do wszystkiego dodaj passatę pomidorową i szklankę wody. Dodaj rozdrobniony feta cheddar i podgrzej do wrzenia. Mieszamy i doprawiamy wedle uznania. Gotuj pod przykryciem przez kilka sekund na małym ogniu. Możesz zacząć nadziewać nim gorące bułeczki, gdy trochę ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *