Naleśniki na poprawę humoru w zimowe dni z dodatkiem daktyli i orzechów laskowych – mięciutkie, chrupiące, bardzo łatwo je smażyć, bo nie przyklejają się do patelni.
Składniki na naleśniki z kremem czekoladowym:
- 30 g Mąki jaglanej (lub innej)
- 1 szt. Jajka
- 100 g Wody gazowanej
- 15 g Kakao
- 40 g Orzechów laskowych (wcześniej namoczonych)
- CIASTO NALEŚNIKOWE (NA 2 NALEŚNIKI)
- Szczypta soli
- 30 g Mąki ryżowej (lub innej)
- KREM CZEKOLADOWY (DO 2 NALEŚNIKÓW)
- 40 g Suszonych daktyli (wcześniej namoczonych)
naleśniki z kremem czekoladowym Jak przygotować:
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
1. 1. W misce połącz jajko, wodę i sól z dwiema mąkami. 2. Wymieszać do uzyskania miękkiego ciasta. 3. Do nasmarowania pojemnika użyj oleju kokosowego. 4. Do pieczenia gorących bułeczek należy użyć naczynia, które zostało dokładnie podgrzane i ma cienkie dno, np. pojemnik na naleśniki. 5. Odwróć gorący placek, gdy pokrojony i karmelizowany spód będzie gotowy. 6. Zmiksuj składniki kremu na gładką masę. Tak przygotowaną śmietaną można posmarować naleśniki. Uwaga: Wypróbuj przepis na naleśniki Magdy Gessler. W zasadzie im się to udaje.
Dodaj komentarz