Przepis na naleśniki z kremem mascarpone

niemoralnie pyszne 😉

Składniki na naleśniki z kremem mascarpone:

  • jajka, 3 szt
  • mąka, 1 szkl
  • cukier lub aromat waniliowy
  • goździki, 5 szt
  • jabłka, 3-4 szt
  • śmietanka kremówka, 100 ml
  • cukier, 3/4 szkl
  • rodzynki, garść
  • olej
  • masło, 3 łyżki
  • cynamon, pół łyżeczki
  • serek mascarpone, 250 g
  • Miód, łyżka
  • mleko, 1 szkl

naleśniki z kremem mascarpone Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Zmiksować składniki na krem: Po ubiciu dwóch żółtek z porcją szklanki cukru na gładką, aksamitną masę dodać 100 mililitrów wody. Śmietankę, cheddar z mascarpone i porcję z paczki cukru waniliowego lub parę kropel aromatu należy dokładnie połączyć. Przechowywać w lodówce po przykryciu folią aluminiową. 2 Sporo gorących bułeczek jest przez nas robionych. Każdy postępuje zgodnie ze swoimi preferencjami; Przygotowuję miksturę, mieszając mąkę, mleko i jedno jajko w blenderze. Doprawiam solą, olejem i resztą opakowania cukru waniliowego. Smaż je przez dwie minuty na średnim ogniu w perspektywie typu flapjack, aby upewnić się, że obie strony są dobrze skarmelizowane. Z tej proporcji pałkarza powinno się zrobić od ośmiu do dziesięciu naleśników. 3 Zbieram jabłka. Po usunięciu ich i pozbyciu się nasion pokroiłem je na kwadraty 3D o grubości około 1/16 cala lub mniej. Zmiksuj dodatkową 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki pasty do smarowania, 1 łyżkę miodu i zmniejsz moc, aż wszystko się skondensuje i zestali. Gotuję jabłka, rodzynki, cynamon, goździki i spirytus na małej mocy, aż jabłka staną się kruche, a sos będzie naprawdę gęsty i aromatyczny. Możesz dodać trochę alkoholu. 4 Rozpalam piekarnik. Każdy placek zwijam i smaruję kremem. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj płynną margaryną. W bardzo gorącym piekarniku piecz je przez kilka minut, aż zaczną się lekko rumienić. Kilka łyżek duszonych jabłek z rodzynkami pomaga mi w wykonaniu pracy. 5 Ciesz się 😉


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *