niemoralnie pyszne 😉
Składniki na naleśniki z kremem mascarpone:
- jajka, 3 szt
- mąka, 1 szkl
- cukier lub aromat waniliowy
- goździki, 5 szt
- jabłka, 3-4 szt
- śmietanka kremówka, 100 ml
- cukier, 3/4 szkl
- rodzynki, garść
- olej
- masło, 3 łyżki
- cynamon, pół łyżeczki
- serek mascarpone, 250 g
- Miód, łyżka
- mleko, 1 szkl
naleśniki z kremem mascarpone Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Zmiksować składniki na krem: Po ubiciu dwóch żółtek z porcją szklanki cukru na gładką, aksamitną masę dodać 100 mililitrów wody. Śmietankę, cheddar z mascarpone i porcję z paczki cukru waniliowego lub parę kropel aromatu należy dokładnie połączyć. Przechowywać w lodówce po przykryciu folią aluminiową. 2 Sporo gorących bułeczek jest przez nas robionych. Każdy postępuje zgodnie ze swoimi preferencjami; Przygotowuję miksturę, mieszając mąkę, mleko i jedno jajko w blenderze. Doprawiam solą, olejem i resztą opakowania cukru waniliowego. Smaż je przez dwie minuty na średnim ogniu w perspektywie typu flapjack, aby upewnić się, że obie strony są dobrze skarmelizowane. Z tej proporcji pałkarza powinno się zrobić od ośmiu do dziesięciu naleśników. 3 Zbieram jabłka. Po usunięciu ich i pozbyciu się nasion pokroiłem je na kwadraty 3D o grubości około 1/16 cala lub mniej. Zmiksuj dodatkową 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki pasty do smarowania, 1 łyżkę miodu i zmniejsz moc, aż wszystko się skondensuje i zestali. Gotuję jabłka, rodzynki, cynamon, goździki i spirytus na małej mocy, aż jabłka staną się kruche, a sos będzie naprawdę gęsty i aromatyczny. Możesz dodać trochę alkoholu. 4 Rozpalam piekarnik. Każdy placek zwijam i smaruję kremem. Ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj płynną margaryną. W bardzo gorącym piekarniku piecz je przez kilka minut, aż zaczną się lekko rumienić. Kilka łyżek duszonych jabłek z rodzynkami pomaga mi w wykonaniu pracy. 5 Ciesz się 😉
Dodaj komentarz