Przepis na Naleśniki z mięsem z rosołu 😀

Praktyczne wykorzystanie gotowanego mięska i warzyw z rosołu.

Składniki na naleśniki z mięsem z rosołu:

  • 4 jajka, mąka, mleko, olej do smażenia
  • Ugotowane: 1 duża marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera
  • 1 duża cebula, 100- 200 ml rosołu, pieprz,
  • Mięso z rosołu (1 pierś kurza, 2 skrzydełka, 2 skrzydla kaczki, wołowina – ok. 30-40 dag)

naleśniki z mięsem z rosołu Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Zrezygnować z mięsa i warzyw z zupy i harować je po ostygnięciu. Dodaj dwa jajka i tyle bulionu, aby mięso się kleiło, dopraw pieprzem i dobrze wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Rozwałkuj naleśniki na patelni o średnicy 28 cm: Mieszaj: ok. Mleko, dwa jajka, 200-250 gramów mąki szymanowskiej, szczypta soli i pół łyżki oleju to wszystko w przepisie. Gotuj całość w naczyniu, aż się zarumieni, umieszczając farsz na środku każdego naleśnika i zwijając go w kopertę. Ciepłe bułeczki dobrze komponują się z czerwonym barszczem. Weź udział w uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *