Przepyszne danie dla całej rodziny !!!
naleśniki zapiekane z mięsem mielonym – składniki:
- 700-800 g mięsa mielonego
- 2 sosy bolognese (ja użyłam dwa fixy arrabiata)
- szczypta soli
- 3 szklanki mleka
- farsz:
- olej (do smażenia)
- Ciasto naleśnikowe:
- 3 jaja
- 1 mała cebula
- dodatkowo:
- 200- 250 g startego sera żółtego
- masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
- 0,5 szklanki wody gazowanej
- ewentualnie sól, pieprz do smaku ( ja nie doprawiałam, ponieważ sos arrabiata był wystarczająco ostry i doprawiony)
- puszka kukurydzy
- 3 szklanki mąki
- 1,5 łyżki oleju (do ciasta naleśnikowego)
naleśniki zapiekane z mięsem mielonym Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
Dodaj komentarz