Przepis na Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami smakują każdemu – przedstawiam pomysł na wegetariański, bezmięsny obiad:)

naleśniki zapiekane z pieczarkami – składniki:

  • Naleśniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 200g tartej mozzarelli
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • Dodatkowo:
  • 500g pieczarek
  • 1 szklanka mleka
  • 100g startej mozzarelli
  • natka pietruszki do dekoracji
  • Farsz:
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej
  • 3 jajka M
  • 1 łyżka śmietany
  • sól, pieprz
  • 3 cebule

naleśniki zapiekane z pieczarkami Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

przypadku klapsa, mieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Smażymy na suchej, bardzo gorącej patelni. 2. Zmiel ser cheddar i grzyby na dużych oczkach tarki. Cebulę przekroić na pół. Smażymy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodaje się ostrą śmietanę i mielony cheddar. 3. Na każdy placek nakładamy porcję farszu pieczarkowego, zakładamy pięćdziesiąt razy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mozzarellą należy posypać każdy placek. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *