Naleśniki z pieczarkami smakują każdemu – przedstawiam pomysł na wegetariański, bezmięsny obiad:)
naleśniki zapiekane z pieczarkami – składniki:
- Naleśniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 200g tartej mozzarelli
- 1 szklanka wody gazowanej
- Dodatkowo:
- 500g pieczarek
- 1 szklanka mleka
- 100g startej mozzarelli
- natka pietruszki do dekoracji
- Farsz:
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- olej
- 3 jajka M
- 1 łyżka śmietany
- sól, pieprz
- 3 cebule
naleśniki zapiekane z pieczarkami Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna receptura
przypadku klapsa, mieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Smażymy na suchej, bardzo gorącej patelni. 2. Zmiel ser cheddar i grzyby na dużych oczkach tarki. Cebulę przekroić na pół. Smażymy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodaje się ostrą śmietanę i mielony cheddar. 3. Na każdy placek nakładamy porcję farszu pieczarkowego, zakładamy pięćdziesiąt razy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mozzarellą należy posypać każdy placek. 4. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Dodaj komentarz