Nocna owsianka z , jabłkiem, marchewką, siemieniem lnianym i morelami przygotowana w słoiku. Można zabrać ją ze sobą do pracy na drugie śniadanie.
owsianka z marchewką – składniki:
- cynamon cejloński
- ulubione mleko
- 1/4 – 1/2 łyżeczka
- marchew
- morele
- siemię lniane
- płatki owsiane górskie
- ok. 100 ml
- 1 łyżka
- jabłko
- 1 łyżka
- orzechy włoskie
- sok z cytryny
- 1 łyżka
- jogurt naturalny
- 5 szt.
- 50 ml
- ok. 100 ml
owsianka z marchewką Jak przygotować
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Aby całkowicie przykryć morele, zalej je wrzątkiem. Daj piętnaście minut do wyschnięcia. Połącz morele. Komora powinna być wypełniona kawałkami owsa i siemienia lnianego. Odmierz około 100 mililitrów mleka, aby wyrównać krople i siemię lniane. Połącz morele z jogurtem. Dodać cynamon, sok z cytryny, pokrojone w kostkę jabłko ze skórką, marchewkę pokrojoną w małe siateczki i przekrojone na pół orzechy pekan. Całość wkładamy do lodówki na blisko 12 godzin. Miód lub syrop klonowy można wykorzystać do ulepszenia owsianki, jeśli lubisz wyjątkowo słodką. Weź udział w kolacji 🙂
Dodaj komentarz