Przepis na Obłędnie kakaowe muffinki fasolowe

Wilgotne i słodkie babeczki bez dodatku cukru

muffinki fasolowe – składniki:

  • 240 g czerwonej fasoli z puszki (już po odsączeniu z zalewy)
  • 2 jajka
  • 6 łyżek masła klarowanego (w stanie stałym)
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki orkiszowej

muffinki fasolowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

1. Odcedź fasolę i zalej zimną wodą w durszlaku. W misce wymieszaj wszystko z jajkami na gładką i jednolitą masę. Połącz miód i margarynę w garnku, aby rozpuścić go bez bulgotania! Do masy fasolowej należy dodać sodę oczyszczoną, miód, masło, kakao i proszek do pieczenia. Jeszcze raz zmiksuj. W końcu użyj łyżki, aby połączyć mąkę tylko do połączenia. Góra i dół piekarnika do 180 stopni. Przez 20 minut przygotuj ciasto w silikonowych foremkach do 3/4 wypełnienia. Rozjaśniaj tak, jak lubisz. Weź udział w posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *