okrągłe pączki – składniki:
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 2 jajka
- cukier puder do posypania
- 200 gram białego
- sera
- olej do smażenia
okrągłe pączki Jak przygotować:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Okrągłe pączki z serem cheddar Na początek odmierz trzy szklanki mąki do dużej miski. Żółtka należy dodać razem z dwoma jajkami. Należy uwzględnić śmietanę, biały ser, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cukier puder. Dobrze wymieszaj każde mocowanie, aby uniknąć nierówności. Następnie, w tym momencie, wymieszaj na posypanej mąką desce. Następnie za pomocą szklanki wytnij koła z mieszanki. Następnie smaż pączki z obu stron na złoty kolor na patelni z gorącym olejem. Pączki układamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi tuż przed zakończeniem pracy nad odsączeniem tłuszczu. Gdy pączki ostygną i staną się puste, posyp je cukrem pudrem.
Dodaj komentarz