Przepis na Orkiszowe ciasteczka z czekoladą i żurawiną

orkiszowe ciasteczka – składniki:

  • 5 g imbiru/kardamonu/przyprawy do pierników (lub innej ulubionej)
  • muszkatołowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru trzcinowego Dark Muscovado (to ten mokry, z melasą, bardzo ciemny)
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 100 g kawałków czekolady
  • 100 g rodzynków
  • włoskich
  • 5 g gałki
  • 50 g mielonych migdałów lub orzechów
  • 250 g maki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 jajo
  • 5 g cynamonu

orkiszowe ciasteczka Jak zrobić

Zobacz także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *