Zapraszam na pyszne orzechowe babeczki. Szybkie w przygotowaniu babeczki do popołudniowej kawki. Polecam.
Składniki na orzechowe babeczki:
- 5 łyżek z lekkim czubkiem mąki
- 5 łyżek z lekkim czubkiem mielonych orzechów laskowych
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka oleju
orzechowe babeczki Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: kruche ciasteczka z bakaliami
1. W misce wymieszaj cukier, jogurt naturalny i jedno jajko. Następnie należy dodać zmielone orzechy laskowe. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy przed dodaniem oleju. Masę podgrzewać w silikonowych foremkach w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut lub do momentu powstania suchego patyczka w nagrzanym piekarniku.
Dodaj komentarz